Broccolisalat

Broccolisalat er et fantastisk tilbehør til grillmad, kylling eller lige det kød du har.
Jeg har i tidligere opslag diskuteret hvorvidt man skal spise dressing til sin salat eller ej.
Broccoli er utrolig sund. Den er rig på bl.a.

  • vitamin K (som danskerne får alt for lidt af),
  • Beta Caroten (en antioxidant og forstadie til vitamin A)
  • Folat – måske bedre kendt som folinsyre
  • Kalium
  • Phosphor
  • Calcium

Desværre er broccoli også ofte en ting de færreste kommer i deres salat til aftensmaden da den er utrolig tør og kedelig. Men piftes den op med lidt dressing og smag, er det virkelig den lækreste blanding du kan få! Personligt mener jeg, at det til enhver tid er bedre at komme dressing på en salat, end at salaten ikke bliver rørt. Jeg fandt hurtigt ud af, at når jeg lavede salater med dressing, blev der taget dobbelt-portioner af salaten (og endda store). Inden dette, blev 1/10 af tallerkenen fyldt med salat.

I dressingen bruger jeg Suvida sukkererstatning i stedet for sukker. Dette gør jeg for at få den perfekte balance i dressingen mellem sur/sød. Suvida sukkererstatning søder med et forhold 1:1 af sukker. Dvs. hver gang du bruger et gram sødemiddel, kan du bruge 1 gram alm sukker i stedet og få samme smag og konsistens. På denne måde kan du lave broccolisalaten med almindelig sukker, hvis du vil undgå sødemidler. Endelig betyder det også at du kan erstatte det med et andet sødemiddel, som søder med en anden mængde (fx søder nogen sukrin 1½ gang så meget som sukker).

Add to Favourites