- Yield: 4-5 timer
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 4 minutes
- Serving: 4-6 personer
Lasagne – med inspiration fra det ægte italienske køkken
Ingredients
- Kødsauce
- Løg - 2 stk
- Gulerødder - 5-6 stk
- Hvidløg - 3 fed
- Bladselleri - 1 bundt (3-5 stk)
- Hakket oksekød (gerne 3-7%) - 1 kg
- Hakket tomat - 1 dåse
- Tomatpure - 1 større dåse (ca 50 g)
- Friske cherry tomater - 0,5-1 hel bakke
- Hvidvin - 1 stort glas (måske lidt mere)
- Salt, peber
- Basilikum
- Evt
- Bacon og Fond
- Mornaysauce
- Becel/smør - 25 g
- Mel - ca 3 spsk
- Mælk - ca. 2 dl (eller lidt mere - juster)
- Salt + friskhakket muskatnød
- Mozarella
- Derforuden
- Lasagneplader
- Hakket ost
Instructions
Kødsaucen:
- Start med at hakke alle grøntsagerne fint i en blender
- Kom dem i en gryde med olivenolie og svits dem
- Tilsæt hvidløgene og oksekødet og svits det igen
- Dåse tomaterne (hakket + tomatpuré) tilsættes sammen med hvidvin og de friske tomater.
- evt. fond tilsættes også her
- Der skrues nu ned på 4-5 og kødsaucen får lov til at småsimre i 3-4 timer
(Nyd eventuelt 1-2 glas hvidvin med en god bog og musik i mellemtiden - den er jo taget hul på 😉 ) - Når kødsaucen er ved at koge ind, tilsættes nu salt, peber og basilikum. Ønsker du ristet bacon / chorizo i, tilsættes denne også nu. Skru ned på 3 og fortsæt med Mornaysaucen:
Mornaysauce:
- Start med at komme becel / margarine i gryden og lav en opbagt sauce med melet.
- Tilsæt mælken og pisk det godt så du ikke får klumper.
- Riv nu muskatnød i, tilsæt salt og mozarella og rør rundt, til du har fået den rette konsistens.
Saml det hele til en lasagne:
I bunden af en ovnfast fad tilsættes et tyndt lag kødsauce, derefter mornaysuce og lasagneplader. Fortsæt de tynde lag indtil du ikke har mere, og slut af med et lag kødsauce (evt mornaysauce) og tilsæt friskhakket mozarella (evt parmesan).
Kom i ovnen i ca. 30 min på 200 grader ved almindelig luft.
Lasagne
Min kæreste og jeg snakkede i går om, at vi tror alle mennesker kan lide lasagne.
Det er normalt en “børneret”, men i virkeligheden er det en ret, som alle elsker.
I Danmark er det ofte Knorr der kommer på bordet. Ellers er det en “dansk-inspireret” udgave, som ikke har andet end oksekød, tomat og pasta tilfælles med den ægte varer.
Da jeg mødte min kæreste havde han allerede i et par år jagtet “opskriften på den ægte italienske lasagne”. Hver gang vi lavede den blev den lidt bedre – og lidt bedre. Hvor vi nu er nået til et mål, hvor vi faktisk er ret glade for den.
Den vigtigste proces for en god lasagne er “TID“. Det tager tid at koge en god kødsauce sammen, og denne tid er det hele værd. Vi koger kødsaucen ind med hvidvin (evt fond), og friske tomater samt krydderurter. Alt dette er med til at give lasagnen en helt fantastisk smag.
Endelig er der faktisk over et kilogram grønt i hele kødsaucen i form af: tomater, gulerødder, løg og bladselleri. Hverken min kæreste eller jeg bryder os om bladselleri i nogle andre former, men heri – der gør den noget magisk.
Lasagne kan laves på mange måder. Har du lyst til at pifte den lidt op, kan du jo evt komme lidt chorizo i kødsaucen. Nogle steder i Italien kommer de nemlig dette i.
Ligesom med så mange andre kødsaucer, er det som om denne er en lille smule bedre på andendagen, end den er første dag. Det skyldes bl.a. at saucen får mulighed for at “trække” lidt længere.
Du kan derfor snild bruge den som frokost dagen efter.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Blot til info så er det ikke en bechamelsauce mere når man tilsætter ost, så bliver det til en mornaysauce 🙂
Bechamelsauce = alm hvid opbagt sauce lavet på mælk
Mornaysauce = bechamel tilsat ost
Mange tak Fie 🙂
Den er hermed rettet 😉
god dag.