Lasagne

Min kæreste og jeg snakkede i går om, at vi tror alle mennesker kan lide lasagne.
Det er normalt en “børneret”, men i virkeligheden er det en ret, som alle elsker.

I Danmark er det ofte Knorr der kommer på bordet. Ellers er det en “dansk-inspireret” udgave, som ikke har andet end oksekød, tomat og pasta tilfælles med den ægte varer.
Da jeg mødte min kæreste havde han allerede i et par år jagtet “opskriften på den ægte italienske lasagne”. Hver gang vi lavede den blev den lidt bedre – og lidt bedre. Hvor vi nu er nået til et mål, hvor vi faktisk er ret glade for den.

Den vigtigste proces for en god lasagne er “TID“. Det tager tid at koge en god kødsauce sammen, og denne tid er det hele værd. Vi koger kødsaucen ind med hvidvin (evt fond), og friske tomater samt krydderurter. Alt dette er med til at give lasagnen en helt fantastisk smag.
Endelig er der faktisk over et kilogram grønt i hele kødsaucen i form af: tomater, gulerødder, løg og bladselleri. Hverken min kæreste eller jeg bryder os om bladselleri i nogle andre former, men heri – der gør den noget magisk.

Lasagne kan laves på mange måder. Har du lyst til at pifte den lidt op, kan du jo evt komme lidt chorizo i kødsaucen. Nogle steder i Italien kommer de nemlig dette i.

Ligesom med så mange andre kødsaucer, er det som om denne er en lille smule bedre på andendagen, end den er første dag. Det skyldes bl.a. at saucen får mulighed for at “trække” lidt længere.
Du kan derfor snild bruge den som frokost dagen efter.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites