- Yield: 70 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 60 minutes
- Serving: 2 personer
Italiensk tomatsauce med ravioli
Ingredients
- Rødløg - 1 stk
- Hvidløg - 1-2 fed
- Friske små cherrytomater - 1 lille bakke (150 g)
- Hvidvin - 0.5 dl
- Sukker / sukkererstatning - 1 spsk
- Hakket tomat - 1 stk
- Grøntsagsbouillon - 1 stk
- Evt løgpulver og peber
- Champignons
- Tilbehør
- Ravioli (vælg det fyld du kan lide - 250 g
- Evt. friske krydderurter
Instructions
- Start med at hakke rødløget fint og skær cherrytomaterne i kvarte.
- I en gryde med lidt olivenolie tilsættes rødløg, presset hvidløg og cherrytomaterne.
- Svits dem kort og tilsæt derefter hvidvin samt sukker / sødemiddel (for sukkerfri version) Lad det simre i 4-5 min
- Tilsæt nu de hakket tomater og kom grøntsagsbouillonen ned i gryden også.
- Lad det hele simre i 40 min, inden du tilsætter peber/løgpulver og champignons.
- Nu sættes vandet over til dine ravioli og derfra passer det ca. med, at din tomatsauce er færdig og klar, når din ravioli er kogt færdig.
- Vend raviolien ned i tomatsaucen og server med et drys friske krydderurter på toppen samt et ristet brød til.
NB: se nedenfor for alternativer (glutenfri eller vegetar) nede i teksten.
Italiensk tomatsauce – med ravioli
Italiensk tomatsauce er helt igennem fantastisk her på de kolde dage.
Jeg er gået hen og blevet noget så kuldskær med det hurtige skift vi havde i vejret. Og derfor er inspirationen til en varm aftensmad virkelig høj pt.
Denne tomatsauce kan laves på ca 60 min, hvor du det meste af tiden, blot skal lade den simre. Det vil sige du i denne periode kan lave lektier, rydde op, hjælpe dine børn e.l..
Af samme grund kræver tomatsaucen ikke ret meget af dig, foruden lidt kærlighed, og tid.
Du kan servere denne tomatsauce med lige det du ønsker. Spaghetti, pasta, gnocchi, ravioli eller shirataki nudler. Endelig kan du drysse det endelige resultat med lidt italiensk ost såfremt du bruger spaghetti.
Har du børn og er lidt bekymret over vinen? Bare rolig. På den kogetid hvidvinen har, er alkoholen fordampet og du har kun smagen derfra tilbage – som til gengæld virkelig gør noget godt for din tomatsauce.
Ønsker du en vegetar udgave, kan du købe ravioli på spinat og ost, eller blot servere denne tomatsauce med spaghetti og eventuelt noget tofubaseret køderstatning/bønner.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites