Syltet rødkål – om opskriften

Både Mortens Aften og juleaften er ved at nærme sig. I den anledning får du en lækker og hurtig opskrift på syltet rødkål, og et lille fif til at tilsætte mindre sukker.

Opskriften er fra min kærestes mor. Min familie har altid haft en tradition om at købe syltet rødkål færdig, hvilket aldrig har sagt mig noget. Men da jeg sidste jul smagte hendes hjemmelavet, måtte jeg bare have opskriften, som jeg nu deler med jer.

Opskriften her får du med sukker. Men du kan erstatte dele eller alt sukkeret lige over med Suvida søde og bagemiddel. Suvidas produkt er uden tilsat sukker, og søder i samme mængde som almindelig sukker. Endelig kan det opløses i vand. I denne opskrift skal der bruges 350 g sukker, hvilket svarer til 350 gram sødemiddel. Du kan eventuelt også bruge noget andet sødemiddel, men juster da mængden så det passer til det sødemiddel du bruger.

Ønsker du at gøre opskriften 100% uden tilsat sukker, skal du ligeledes erstatte ribssaften med en sukkerfri syrlig bærsaft.

NB: Jeg har ofte problemer med at finde ribssaft og laver derfor min egen.
Har du også problemer kan du bruge 2.5 dl af vandet som rødkålene har kogt i, og blende med 3-4 spsk ribsgele.

På den måde får du en lækker hurtig ribssaft som har reddet mig hver gang.

Kan du lide at sylte selv? På hjemmesiden kan du også finde en sukkerreducert og utrolig lækker opskrift på syltet rødbeder.

Laver du mine opskrifter? Jeg vil elske at få lidt feedback på min Facebook side eller via min Instagram ved #foodbabydk og @mariajensen92 eller @foodbabydk (billeder).

Add to Favourites