- Yield: 65 min
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 2x 4-6 personer
Kringler med kagecreme
Ingredients
- Butterdej - 1 stk
- Med kagecreme (Halver evt opskriften)
- Sødmælk - 2,5 dl
- Sødemiddel - 75 g
- Æggeblomme - 3 stk
- HUSK - 2 tsk (ikke med top)
- Kornene fra vaniljestand - 1 stk
- Pisket piskefløde - 4 spsk
- Med marcipan
- Hjemmelavet sukkerfri marcipan (Se link nedenfor) - 50 g
- Becel - 50 g
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - 50 g
- Æble - 0.5 stk
- Evt rosiner og pistacie essens - og måske lidt nougat
- Generelt
- Æg - 1 stk
- Sukker / flordrys - til at pensle toppen med
- Hakket nødder og evt. lidt smeltet chokolade
Instructions
- Halver butterdejen så du har 2 kvadratiske flader.
Kagecremen:
- Mælk, kornene fra vanillestangen samt vanillestangen
- I mellemtiden piskes æggeblommerne luftige med flordrys.
- Tilsæt HUSK, men rør det ikke i endnu.
- Når mælken er varm, tilsættes denne ned i æggesnapsen under kraftig piskning.
- Kom tilbage i gryden og over varmen og rør rundt, til cremen har en fed og klæbrig konsistens (ca 3-5 min)
- Lad den køle ned i køleskabet med film om (helt nede ved cremen, så der ikke dannes kondens).
- Når den er kold piskes den let og cremet sammen med det pisket fløde
Remonce:
- Marcipan, becel og sukkererstatning vendes til en ensartet masse. Du kan evt tilsætte lidt pistacie essens hvis du ønsker.
Samle kringlerne:
- I midten af den ene, kommes et lag af din kagecreme på (ca halvdelen). Derefter lukkes den godt. Du kan evt. lave en fin lukning hvor du fletter dem sammen.
- Remoncen kommes ligeså på midten af den anden halvdel af butterdejen. Ovenpå tilsættes små tynde både af æble (alternativ pære), og evt. drysses der med rosiner eller tilføjes lidt nougat. Luk den ligeså
Begge kringler pensles med æg og drysses med sukkererstatning eller florerstatning. Derefter pyntes de med hakket nødder. Kom i ovnen på 180 grader i 20-25 min ( hold øje da dette afhænger meget af din ovn). Når de er kølet ned kan de evt. pyntes med et flot chokoladespind.
Kringler med kagecreme
I forrige weekend legede jeg lidt med sukkerfri kringler – som skulle være hurtig, nem og forholdsvis billig at lave. I skolen havde min hollandske veninde bagt æbler i butterdej med kanel og sukker, hvilket smagte helt fantastisk. Derfor begav jeg mig ud på samme vej, og lavede to slags.
Den kagecreme du skal bruge er samme som du finder i opskriften på min Sukkerfri lagkage , og smager helt perfekt heri. Jeg har lært kunsten “Less is more”. Hvilket vil sige at denne opskrift er utrolig enkel og nem. Til gengæld smager den helt fantastisk til trods for, at den ikke består af ret mange ingredienser.
Den anden kringle kommer til at bestå af en “remonce” med marcipan og meget små æble skiver.
Kagecremen
I opskriften er kagecremen til kringlen halveret. Jeg kan dog anbefale at lave en hel portion og bruge resten til noget andet, da det er svært at komme 1.5 æggeblomme i :). Men laver du en hel portion og kommer det i din butterdej, bliver det for meget hvis den halveres. Ønsker du derimod at lave en hel kringle (en hel butterdej) med kagecreme, er opskriften helt perfekt når du bruger den originale.
Marcipanen
Du kan købe en god sukkerfri marcipan enten fra Easis eller Anthon Berg, men du kan også lave din egen ganske simpelt . Jeg delte sidste år en opskrift, som du kan finde lige her . Ønsker du en sukkerfri kan du ligeledes finde en lækker opskrift her . Skulle du have rester, kan disse jo bruges til at lave en lækker omgang konfekt.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites