Snowboard ferie i Val Thorens

Fra den 30. november til 4. december 2016 er jeg på snowboard ferie i Val Thorens.

Denne snowboard ferie bestiller jeg med meget ambivalente forhold. I det jeg trykker godkend på transfer til betaling få dage inden afrejse gisper hele min krop. Ikke kun af spænding og glæde over igen at skulle opleve den smukke sne og alperne. Men lige så meget, fordi jeg nu skal stå ansigt til ansigt med en frygt.

Min kæreste, en god ven og jeg har en gang før rejst med Nortlander, på skiferie. I februar 2016 er det til St. Anthon i Østrig. St. Anthon er min debut på snowboard og generelt vinterferier. Ganske kort historie, af min frygt for snowboard og skiferie får du her:.

I St. Anthon har det ikke sneet i nogle dage inden vi ankommer, hvilket gør, at sneen er forholdsvis glat og ikke optimal for en nybegynder at starte på. På anden dagen på boardet falder jeg og tager af med hænderne, hvilket gør, at jeg brækker højre håndled. Dog er det ikke noget jeg får tjekket. På sidste dagen vi står, laver jeg et lignende stunt, og tager mit venstre håndled med i styrtet. 

Det giver mig 3-4 uger i gips med to håndled, og en lang periode efterfølgende, hvor jeg ingen ting kan. 3-4 uger uden træning, hvor selv det at børste sit hår er en umulighed. Adrenalinen forsvinder som vi skal hjem om lørdagen, og der går det først rigtig op for mig, hvor ondt mine håndled gør. Alligevel bliver jeg så bidt af skiferien, at jeg investerer i mit eget board, støvler og bindings!

Ja, om jeg har fået en lettere hjernerystelse må du ikke spørge mig om.

Først skal vi have en ting på det rene:

“Dette indlæg er 100% min egen oplevelse og erfaring, som jeg vil dele med dig, som også står på snowboard. Intet er sponsoreret, men et indlæg om min erfaring og mine anbefalinger”.

Hvorfor vi vælger Nortlander?

Der er flere grunde til at Nortlander altid er dem, vi rejser med. For det første starter deres gode kundeservice i det øjeblik jeg ringer til dem og henter et tilbud hjem. De yderst kompetente medarbejdere- ja sælgere om du vil – kan altid give dig en god information om destinationerne, hoteller m.m.
Denne gang vælger vi som de eneste, der skal afsted i denne uge, at køre selv til Val Thorens i stedet for at flyve. Vi har derforuden bestilt en ekstra dag på pisterne (ankomstdagen). Dagen inden vi skal rejse, ringer guiderne til os, for at give lidt information om vejen, og hvordan vi mødes. Oprigtigt er det først muligt at få vores værelse på Nortlander Bel Horizon fra kl 17.00 men da vi har givet besked om, at vi ankommer omkring kl 10.00 er vores værelse gjort klar.

Guiderne i Val Thorens ’16-’17 er hele tiden rigtig gode til at informere og give os en god oplevelse. Vi er så heldige, at vi denne gang har en guide, som også selv er snowboarder. Han giver os hurtigt information om de bedste pists for snowboardere. Særlig er han hurtig til at nævne en gondol lift, som vi skal tage, så jeg kan få nogle gode oplevelser på boardet igen. Og han fik fuldstændig ret !

Deres gode guides og super service gør, at jeg bestiller min skiferie hos dem igen i December og endnu en uge i januar/februar

Hvorfor Val Thorens på snowboard?

Jeg skriver hele dette indlæg, fordi jeg selv har svært ved at finde information om gode snowboard destinationer. Min første rejse på snowboard til St. Anton viste sig ikke at være det bedste sted for en nybegynder. Dog havde jeg heller ikke vejledning om, hvilke pists jeg skal tage. Guiderne fortæller ligeledes, at dette ikke er en god destination for snowboardere, da der er for mange strækninger som går ligeud.

Val Thorens er 3 år i træk blevet kåret som det bedste ski sportsted. De har 600 km pister med 68/150 lifter. Personligt er jeg ikke så glad for stolelifte på snowboard. Det skyldes uden tvivl at jeg er nybegynder, og føler den vrider træls i knæet.

Min største anbefaling er, at du starter med at komme op i bjergene. Begge gange jeg brækkede håndledene sker ved minimal fart, bakke med næsten ingen hældningsgrader og fordi jeg kører på den sne som ligger til allersidst. Denne sne er aldrig god, da flere kommer forbi den 3-4 gange om dagen og måske endda mere. Som snowboarder og særlig ny, er det vigtigt at få god sne. Det får du ved at tage en gondollift op, og kom på nogle rød og blå bakker -hold dig fra grønne.

Min yndlingstur af det jeg nåede var gondolliften peclet. Her fulgte jeg den blå rute téte ronde som et stykke nede forenes med en anden blå rute ved et hyggeligt spisested. På dette sted får du uden tvivl serveret den bedste kop varm kakao, som du kan nyde til den smukkeste udsigt.

Val Thorens har ikke lige så meget afterskiing miljø som de har på St. Anthon.

Køb af grej – Nautic Herning

Ved køb af både snowboard og støvler har jeg besøgt Nautic i Herning. Umiddelbart er deres produkter som vejledningspris lidt dyrer end du finder på nogle hjemmesider. Når dette er sagt, er deres erfarne ekspertise ved køb af de perfekte snowboards, støvler og bindings ikke noget du finder bag en hjemmeside. Jeg har købt både snowboard, støvler og vinterjakke fra Kari Traa derfra. Hjelmen er fra vores tur i Februar hvor jeg købte alt på tilbud, og er derfor fra sport24. Bindings er fra BlueTomato. 

 

 

 

 

 

En ting jeg har lært er, at du ikke skal gå ned på udstyr her. Bindings, støvler og board kan holde længe hvis du behandler det ordentligt. Efter 4 gange på ski har jeg betalt mine ind, hvis denne pris sammenlignes med at skulle låne udstyr ved hver ferie. Endnu vigtigere er, at de er tilpasset mig og mine fødder. Det er samtidig de samme støvler, bindings og snowboard som jeg bruger hver gang. Hvilket giver mig en bedre mulighed for at blive bedre.

 

Har du nogle erfaringer med ski sportsteder der er gode for snowboard?
Del gerne din oplevelse med mig i kommentarerne, da jeg leder efter nogle fantastiske steder at stå på snowboard ! Jeg mangler inspiration, og deler netop dette indlæg i håb om at det kan inspirere andre.