Snowboard ferie i Wagrain

I uge 5 var jeg på en hel fantastisk snowboard ferie i Wagrain.
Ligesom jeg i December fortalte om min snowboard oplevelse i Val Thorens , deler jeg nu min erfaring, på snowboard i Wagrain.

Snowboard ferie Wagrain

Motivationen for disse indlæg er, at dele erfaring med ferier på snowboard. Jeg synes selv, det er svært at finde information om gode steder at stå på snowboard. Af samme årsag deler jeg min erfaring. Lige fra piste at tage, til spisesteder at besøge.

Første del handler kort om, hvor vi boede, og hvilke lifte vi tog (som er min største anbefaling).
Anden del er et par fif og råd, til at lære at slalome på snowboard. De fif min kæreste gav mig, så det lykkedes.
Sidste del vil være en lille anbefaling af spisesteder.

Piste der er værd at prøve

Min kæreste og jeg tager altid kør-selv når vi er på skiferie. Dette gør vi hovedsageligt fordi de fleste billige rejser går fra Kastrup. Med egne snowboards at transportere, ville selve bagage delen i flyet være alt for dyrt. Samtidig kan vi godt lide den frihed der er ved at køre selv. Vi bestemmer selv afgang hjemmefra og hvornår vi vil hjem igen.
Køreturen tager ca. 12 timer hvis du vælger at køre om natten. Dette er selvfølgelig afhængig af trafik og kø når du skal hjemad. (særligt ved grænsekontrol ind af Tyskland og ind til Danmark).

Eftersom vi allerede har været på en skiferie, skulle denne skiferie være billigere. Vi valgte derfor at bo på et pensionat, hvor morgenmad var inkluderet.Snowboard ferie Wagrain Snowboard ferie Wagrain

 

 

 

 

Pensionatet Haus Luci er kendt for at være et gammelt hus, mange mener trænger til en renovering. Men samtidig har den charme i dens gamle østrigske stil. Morgenmaden er klart det der trækker den op. Her blev der hver morgen serveret friske boller, youghurt og pålæg. Samtidig var det muligt at få forskellige juice til. Værelserne var hovedsageligt booket af unge, som var godt til at følge 22-reglen. Her skulle af hensyn til andre gæster være stille efter kl. 22.00.
Endelig var det muligt at bruge et fælles køkken, hvor vi et par gange om aftenen lavede mad med nogle andre unge danskere, som også boede på hotellet.

Wagrain er kendt for et sted, hvor mange danskere er. Samtidig er der mange danskere som tager derhen igen og igen, sæson efter sæson. Den første dag vi ankom var vi begge trætte. Vi havde kørt på skift i 12 timer, og stod klar til at møde pisterne klokken 11.00. Vores første tur var med gongol liften Grafenberg. Ruten er 4 km per tur, og er dejlig bred for en nybegynder at øve sig på.
Det var ligeledes herfra, at jeg kom ned af min første sorte pist. Dog var de så flinke ikke at informere mig om det, før et par dage efter :D..

Efter et par dage hvor flere vi snakkede med omtalte Flachau, som stedet for snowboardere, tog vi derhen for at tjekke det ud. Vi fandt hurtigt en fast rutine, hvor vi tog Flachau til tops, stoppede midtvejs for at tage den store G-link over til Alpengasthof ,som vi kørte til tops af med den næste gondol. Her på toppen mødte vi en masse snowboardere, der kørte ned mod Flachau området.

Så er du ski’er, og hader snowboardere, skal du ikke bevæge dig over mod Flachau ;).

Her kørte vi en lang tur ned og tog gondol liften Achterjet op igen. På dette stykke ovre i Flachau tog jeg min første rigtige slalom.

Efter mit uheld på vores første tur i St Anton, hvor begge håndled røg en tur i gips, har særlig det at komme op (rejse sig), været hårdt for mine håndled. Derfor lærte min kæreste mig hurtigt at stå op fra tå, og derefter vende mig om til hæl (halv slalom). Den anden del er den svære – fra hæl til tå.

Da jeg ikke stolte på mig selv under svinget endte jeg med at falde. Flere gange.

Til sidst blev jeg stædig, og ville lærer det.

5 fif til at lære slalom på snowboard

  1. Start med at køre lidt på hæl, fra side til side og føl dig tryg med det. Find ud af hvordan du bremser og får kontrol på boardet.
  2. Vend dig nu om og gør præcis det samme på . Find balancen og find det punkt, hvor du bremser.
  3. Stil vægten rigtigt på boardet. Når din vægt er i front, har du kontrol, og kan sænke farten, med det samme din vægt er i det bagerste ben får du fart på. Forestil dig at dit forreste ben styre fart, mens dit bagerste ben styre retning. (bremser når de er parallelle på pisten – du kigger lige ud, og giver fart på hvis du vender bordet nedad – med snuden mod bakken.
  4. Den nemmeste slalom er fra tå til hæl, så start her. Du skal i en meget kort periode ligge boardet helt fladt mod bakken, i det sekund du skifter fra tå til hæl. Her er det vigtigt du har vægten på forreste ben og bruger det bagerste til at dirigere. Et godt fif er at pege med din forreste hånd i den retning du ønsker boardet skal hen. Følg hoved og krop efter hånden og vend naturligt rundt.
  5. Den svære vej er den omvendte del – fra hæl til tå. Men tricket er det samme, bare med omvendt fortegn. Det vigtige er, at du får sat dig fladt med boardet, vendt op på tå og så bruger dit bagerste ben til at dreje dig i rette position. 

Disse tricks er alle nogle min kæreste gav mig undervejs. Det kan ligeledes være rart at få en fornemmelse i drejene, ved at der er en der trækker rundt med dig på en forholdsvis flad område. Her kan du bruge en børnebakke. Men det er absolut eneste gang du skal gå på sådan en, når du er snowboarder. Du lærer uden tvivl bedst, når der er en bred pist, med en lille smule fald.

Spisesteder og kulturen i byen

Det første sted vi havde et hold var hos Tom’s Hütte hvor du bliver betjent af en hyggelig og sjov tjener, som gennem årene har erhvervet sig få danske ord. Hvis du som kvinde tvivler på hvad du ønsker, står han altid klar med den lækreste kakao med bailey. Det er også her vi prøvede den obligatoriske pæresnaps. Jep, du får serveret en snaps med et stykke pære i.

I området på Flachau kan du få byens bedste pizza! Når du tager gondol-liften Achterjet til tops, og går til højre ligger der et lille spisested. Her kan du bestille husets pizza som er en halv skinke og halv pepperoni pizza, du kan bestille en skinke pizza eller en vegetarisk med spinat.Snowboard ferie Wagrain

For os var det ikke svært at finde et godt spisested, eller pitstop til drikkevarer i løbet af dagen. Men når vi var færdige med at stå på snowboard, var byen meget splittet i den forstand at man ikke kunne finde en decideret gågade hvor alt var samlet. Det var svært at finde rundt og vi havde rigtig svært ved at finde et godt spisested.

Generelt oplevede jeg en dejlig kultur på pistene. Folk holdt afstand, kørte godt udenom andre, og gav særlig meget plads for de små på ski skoler. Det er et rigtig godt sted for nybegyndere og børn som kan få danske skiguider på skiskolen. Samtidig er det godt for unge.

Wagrain er helt klart en oplevelse på snowboard, og modsat St. Anthon er den meget nybegynder-venlig. Endelig er kulturen med afstand noget helt andet end den du møder i Val Thorens, hvor særlig franskmænd har en tendens til at køre meget tæt.