- Yield: 35 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 3-4 personer
Pulled salmon (laks med soja/tomat)
Ingredients
- Lakseside - ½
- Sojasauce - ca. 35 g
- Lime - 1 stk
- Cherrytomater - 5 mellemstore
- Hvid balsamico eddike - 1 tsk
- Hvidløg - 1 fed (kan undlades)
- Basilikum
Instructions
- Kom soja, limesaft, cherrytomater, balsamico eddike og hvidløg i en blender og blend sammen
- Fordel dette over laksen og drys det friske basilikum på toppen.
- Kom i ovnen i 20-25 min på 200 grader.
Server den som den er, eller brug to gafler til at pulle den, og brug i sandwich/ wraps.
Allergens
Pulled salmon
Utrolig smagfuld pulled salmon, som uden tvivl har været en af mine mest sete opskrifter på den gamle blog. Laksen er utrolig nem at lave og kan bruges i bl.a. wraps, sandwich eller som topping til madmuffins.
Til dig som følger min blog meget, er du nok klar over at jeg er stor fortaler for fisk.
Da jeg startede min blog tilbage i 2013, var målet at gøre laks mere smaglig og få dem til at spise mere laks. Hvorfor?
Hvorfor burde vi spise flere fede fisk?
I de 8 kostråd står følgende:
“Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne og støre børn spiser 200-300 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser to fiskemåltider om ugen. Eller et fiskemåltid om ugen og fisk som pålæg næsten hver dag”
(Fødevarestyrelsen, 2011)
Ifølge undersøgelser indtager danskerne i gennemsnit 21 g fisk om dagen, svarende til 147 g/uge, hvilket er en del under anbefalingerne. En af grundende til at jeg har et bredt udvalg af opskrifter med laks , skyldes at jeg vil hjælpe dette tal op. Jeg synes laks skal være spændende og smage godt, og derfor ser du en masse forskellige opskrifter med forskellige smage. Til at inspirere dig.
Hvorfor fede fisk?
For det første, består store dele af din hjerne faktisk af det fedt, der findes i disse fede fisk.
Du kender dem som omega 3 fedtsyrer, men har du nogensinde hørt EPA og DHA?
DHA findes i store mængder i vores hjerne, øje samt cellemembraner. De har en vigtig funktion i vores hukommelse, i vores syn samt nerve/muskelsammentrækninger og optimal muskelfunktion.
Endvidere har omega 3 i flere studier vist sig at påvirke din krop på følgende:
- Positiv effekt på blodtryk
- Mængden af fedt i blodet reduceres
- Er med til at få nervesystemet til at fungere
- Positiv effekt på vores puls
- Positiv effekt på forebyggelse af hjerte/kar sygdomme
- En del af vores cellemembran
- Dæmper betændelse og inflammation
- Forebygge visse kræftformer
- Åreforkalkning
- Blodpropper
- Diabetes
- Gigt
- Demens
- Depression
Endvidere indeholder fede fisk D-vitamin. D-vitamin fås igennem sollyset, når den rammer vores hud. Her sker en proces igennem kolesterol, som er et forstadie til D-vitamin. (OBS. store mængder kolesterol er stadig ikke sundt 😉 ). D-vitamin er bl.a. vigtig for at calcium og fosfat fra tarm-systemet kan blive optaget og optaget i knoglerne. Derforuden ser D-vitamin ud til at sikre sig at immunsystemet ikke er overaktiv. Nogle studier viser ligeledes at det forebygger visse kræftformer samt påvirker dit humør/stress.
Foruden vitamin D, indeholder fede fisk også jod, som er utrolig vigtig for at vores stofskifte fungere, Selen – en antioxidant samt vigtig for vort immunsystem.
Add to Favourites