Lakseroulade med spinat

Lakseroulade er altid et hit på gæstebordet.

Min familie har ofte serveret denne som forret når der kommer gæster, eller når vi har fiskeanretninger.
Jeg har altid været vild med idéen om lakseroulade. På min hjemmeside kan du derfor allerede finde to udgaver, som jeg selv har lavet. Den ene er en lækker kartoffelroulade med avocadocreme og røget laks. Den anden udgave er en gulerod/squash roulade med pulled salmon.

Dog er idéen med disse to, kommet fra denne opskrift, som er den ældste jeg har.

Selve rouladen er lavet på frossen spinat og æg.

Senest lavede vi denne lakseroulade med spinat til vores påskefrokost og var en succes på bordet.
Ikke alene er den hurtig og nem at lave, den kan også laves i god tid, da den serveres kold.

Min lille historie med påskefrokost

Min kærestes og mine fester for vores venner er efterhånden blevet ret populære i omgangskredsen. Siden nytår forrige år, har forventningerne særlig til menuen været højere og højere.
Derfor er min perfektionisme i køkkenet virkelig tunet op til højeste gear!
Påskefrokosten i år stod på et fiskebord, et kylling/svinekød bord og derefter min “wauw!”-dessert.

Gæsterne kommer torsdag, så tidlig onsdag går jeg i krig med at lave desserten. Den er lavet ud fra en video jeg tilfældigvis fandt på Facebook. Idéen er, at en chokoladeskal skal være en knust æggeskal. Fyldet er cremen fra en cheesecake, og en tsk abrikosmarmelade udgør æggeblommen.

Påskedessert

Chokoladeskallen støbes ved hjælp af balloner.
De første seks styks gik perfekt, og derfra gik min chokolade i stykker hver gang at jeg klippede ballonen.
Efter 20 balloner, 500 g chokolade står jeg tilbage med 7 stk (skal bruge 8) og er seks timer fattigere.
Min kæreste hører på et tidspunkt mit desperate udbrud (da sidste chokoladeskal knækker), og kommer ned. Da jeg bor et sted hvor balloner ikke forhandles (jeg skal ind til Aarhus for at få nolge), måtte vi stoppe ved 7 stk.

Lakserouladen laves

Klokken er nu 15.00. Jeg har hverken fået lavet tarteletter, lakseroulade eller gjort rent, begynder jeg at være noget presset. Jeg kigger på min kæreste og siger at jeg vil lave en sikker vinder. Jeg har aldrig fejlet med at lave denne lakseroualde. Rouladen kommes i ovnen mens jeg forbereder fyldet. Så midt i det hele ser jeg, at jeg har købt persille i stedet for dild!
Jeg skal bruge dild til to af mine retter; denne og mine kræmmerhuse med rejesalat. Og jeg skal absolut ikke bruge persille til noget.
Nu er jeg nået til et punkt, hvor jeg faktisk begynder at grine. Tragisk grin! Men det er da det eneste man kan gøre efter at have spildt 500 g (LÆS 500 G) kvalitetschokolade. Bare for at lave en dessert.

Alt i alt på dagen blev desserten rost til skyerne. Og i skrivene stund har jeg lige modtaget en besked fra en af vores gæster, som takkede for dagen. Og ville særlig lige rose desserten.
For mig, gør det det hele værd. Dog går der LANG tid før jeg arbejder med chokolade og balloner.
Jeg er dog sikker på at de skulle have “tørret” i længere tid. Derudover ville det måske have været bedre med vandballoner, men dem kan jeg ikke finde lige nu.

Påskedessert

Add to Favourites