Daim iskage

I alt den tid jeg kan huske, har jeg som barn fået denne dessert til nytårsaften. Daim iskagen er utrolig nem at lave og smager vanvittig godt. Det gode er, at du kan lave den i god tid, så du ikke er presset på dagen hvor der kommer gæster.

I forbindelse med et projekt jeg havde i samarbejde med en virksomhed, lavede jeg denne sukkerfri udgave af daim iskagen. Dog synes jeg ikke du skal snydes for opskriften med en god hjemmelavet is.

Iskage til gæster

I stor set alle de år jeg kan huske at have holdt nytårsaften med mine forældre, har denne iskage været desserten. Min mor har nærmest været tvunget til at lave den år efter år, da gæster har været vilde med den. En af årsagerne er, at folk ikke har kunnet lave bunden lige så god som min mors. Hendes hemmelige trick deler jeg med jer i dag. I bunden skal der i de originale opskrifter være 150 g mandler, men min mor har altid tilsat 200 g. Dette giver uden tvivl en meget bedre bund, med en god smag som minder lidt om marcipan.

Sukkerfri eller ikke sukkerfri

Det er muligt at lave denne iskage sukkerfri. Dog skal du bruge en anden chokolade end daim i isen.
Det du kan gøre er, at finde et sødemiddel som søder i 1:1 forhold med almindelig sukker, og erstatte “sukker” i opskriften ligeligt med sødemidlet. På den måde har du utrolig hurtigt og nemt en sukkerfri opskrift på en is, uden at du har fjernet elementer som kan påvirke konsistensen af det færdige resultat.

Husk at det på siden er muligt at se hvor mange kalorier der er i opskriften pr 100 g . Dette kan du finde ved at klikke på : “Nutrition Fact” lige under billedet til højre.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

 

Add to Favourites