Opskriftudvikleren bag

Velkommen til Foodbaby.dk
maj måneds udfordring

Efter to år som madblogger på www.foodspot4you.blogspot.dk, har jeg endelig taget skridtet videre. VELKOMMEN TIL MIN HJEMMESIDE “Foodbaby.dk”..

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

I Januar 2015 blev jeg som 22-årig færdiguddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, med speciale i Sundhedsfremme, Formidling og Forebyggelse. Studiet er en 3½ års intens undervisning samt praktisk tilgang, til bla. at kunne forholde sig kritisk til studier/sundhedskampagner, samt sammensætte en optimal kost. Foruden formidlingen om sund livsstil og kostvaner, har jeg fået en solid psykologisk og pædagogisk tilgang til at møde andre mennesker som ønsker en “livsstilsændring”.

Mit fokus har været meget præget af en stor interesse for madens betydning i forskellige situationer.
Således har jeg lagt et par kostplaner til Ekstrem udholdenhedssport som løb, cykling og Ironman.
Senest er jeg med i samarbejdet med Johnny, som i 2017 er kvalificeret til RAAM løbet. Johnny har fulgt min kostplan og væskeplan i forbindelse med træning og konkurrence.

Derforuden har jeg en stor passion for “Learning by doing” og har været ansvarlig instruktør for Madskolerne to år i træ. Opskrifterne har primært været mine egne, og formidlingen til børn har været igennem madlavning.

Foruden PB i Ernæring og Sundhed, er jeg certificeret Sundhedsugle og færdiguddannet DGI Løbetræner. Sidstnævnte med speciale i CrossGym løb og ernæring.

Lille pige med stor passion

Madlavning har altid været en stor del af mit liv. Allerede i fjerde klasse, begyndte jeg at være aktiv deltagende i køkkenet. Samtidig købte jeg et hav af Kogebøger, og nørdede dem til hver detalje og fik inspiration. Min mor og jeg har altid været meget i køkkenet. Jeg må også allerede her erkende, at jeg aldrig har fuldt en opskrift fra punkt til prikke. Men har fået inspiration derfra.

Passionen fortsatte og blev stærkere, men blev mere specialiseret. Fokus på sunde, næringsrige og indbydende retter, som gør det at spise sundt til en nemt valg. Det er min passion og også det, du finder på denne side.
– Som den skarpe hjerne nok har set, er jeg forholdsvis ung som Professionsbachelor, og har ikke haft “noget slænger i valsen”, men gået fra det ene til det andet.. Dette skyldes at jeg ikke har været et sekund i tvivl om, hvad jeg ville og hvor min passion var.

Revolution i “Sundhedsidealet”

Har du fulgt mine opskrifter fra jeg startede for 2½ år siden til den dag i dag? Så vil du hurtigt kunne se en forskel i mine opskrifter, i takt med at mit “Sundhedsideal” ændres. I starten var jeg farvet af mediernes udsagn, og spiste bl.a. ikke stivelse sammen med kød eller noget som helst fedt eller kalorierigt.. I dag er mine opskrifter proppet med sunde fedtsyrer, gode proteinkilder og der er fokus på, at alle kalorier, skal give kroppen og de arbejdende muskler vital næring!

Således er mange af mine desserter inspireret fra Rawfood-konceptet. I starten handlede det om at anvende naturlige råvarer.. Dog har jeg sjældent en opskrift som er 100% raw, men inspirationen er ofte udvundet deraf. Eksempelvis mine sunde is. Jeg er ikke frelst. Jeg elsker eksempelvis en god flødeis til sommer, og risalamande for mig skal være med sukker og fløde. Jeg kan også sagtens spise sukkerholdig chokolade! Igen – du har kun et liv !
Dog har jeg til tider en sød tand, og kan godt lide at tilfredsstille mig selv med lækre, sundere alternativer.

Mine opskrifter indeholder sjældent tilsat sukker. De vil oftest være sødet med Stevia, friske dadler, bananer, æbler eller en grøntsag. Alle fødevarer, som giver din krop en masse vitaminer, mineraler samt fibre, som er med til at stabilisere blodsukkeret.

Foodbaby.dk

… Du kender sikkert allerede fænomenet: “At have en foodbaby?”..
Min kæreste gjorde det hurtigt tydeligt for mig i starten af vores forhold, at jeg viser min kærlighed gennem madlavning. Jeg sætter stor fokus på, at maden skal smage fantastisk, og elsker at lave sund mad til og sammen med andre. Hjemmesiden hedder Foodbaby.dk netop af denne baggrund.
Hele denne hjemmeside er, for mig, elsket lige så højt som et barn, og er et 3 års intensiv værk, hvor jeg ofte leger med nye smagskombinationer samt konsistenser..

Der vil både være sundere alternativer på ting – specielt juleopskrifter ! & ligeledes nogle nye opskrifter, som jeg helt selv har fundet på..

Tidligere opskriftudvikler for: Nordisk Tang, Wauw Ice Cream og Suvida.

tangpesto1

Foruden min egen hjemmeside, var jeg fra 2014-15 opskriftudvikler for Nordisk Tang. Samarbejdede startede inden de blev en sensation indenfor fødevareindustrien og jeg var med til at hjælpe kunden med, hvordan man kan bruge tang i maden.

Efter mit samarbejde med Nordisk Tang, havde jeg en 4 ugers forløb med Wauw ice Cream, som er en ny flødeis uden tilsat sukker. Mit projekt var opskriftudvikling (de opskrifter der lige nu ligges ind på deres instagram side), samt starte kendskab til deres produkt via sociale medier og bloggere. Dette kickstartede en succes der på 1 måned gav Wauw Ice Cream næsten 1.000 følgere og de største bloggere taler i dag godt om det. Sidste skud er Suvida. Ja, jeg har noget med små nye virksomheder, som byder på noget nyt og har en stor konkurrent de skal konkurrere med. Nordisk Tang var blot nyt, og den store konkurrent her var forbrugerens tanke om tang som noget der lugter, og ikke er særlig rart at have imellem tæerne. Wauw Ice Creams helt store konkurrent var Easis- og Cheasy og Suvida har ligeledes Easis samt Sukrin-mærkerne.

Forskellen som jeg faldt for, var en ny lille virksomhed, der kom med en anden kvalitet på råvarerne, en anden kvalitet og et andet syn på, hvad en smagsoplevelse er.

Af samme grund ønsker jeg at blive stærkere på studiet med fødevareproduktion og markedsføring, og agter at læse videre på en ingeniøruddannelse så jeg kan arbejde med det, jeg elsker.

Giv endelig feedback på de opskrifter du eventuelt laver, og skriv gerne til mig.. Der vil snart komme en side op med produkter jeg altid har i køkkenet, og hvorfor jeg bruger dem (sundhedsgavlige effekter)..

– Maria Jensen

dag 2 (23)

 

 

Comments (4)

  • Sus 27. august 2015 at 20:52 Reply

    Hej Maria
    Jeg syntes du noget så dygtig plus altid venlig og sød til at kommenterer tilbage hvis man skriver til dig … Jeg en stor fan af dine opskrifter plus bloggen og instagram plus facebook 👍
    Ønsker dig held og lykke med dit projekt hvad jeg glæder mig til at se og evt få lidt inspiration af din e Bog
    Hilsen sus

    • Maria Jensen 28. august 2015 at 5:37 Reply

      Tusind tak for de fine ord Sus.. De varmer utrolig meget !
      Din altid positive kommentar og syn på livet har altid kunne sætte et smil på mine læber efter en træls dag 🙂

      Endnu en gang tak for alt, både her, på Facebook og på Instagram :)..

      • Anni Madsen 20. maj 2016 at 14:59 Reply

        Jeg har lavet dine protein boller med Chia og chokolade. Dejen blev meget tynd så jeg måtte komme dem i fuffins forme. Hvad har jeg gjort forkert? Og de skal have 35 min før de var bagte……
        Venlig hilsen Anni

        • Maria Jensen 20. maj 2016 at 16:30 Reply

          Hej Anni.. Det skal de bestemt ikke være.. Har du kommet mandelmel, havregryn, chiafrø og HUSK i ?
          HUSK og chiafrø suger væske, og de 4 spsk af hver gør faktisk at dejen næsten bliver for fast :D.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.