
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 4
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 158
- Carbohydrate Content: 9,1 g
- Fat Content: 10 g
- Protein Content: 9,7 g
- Serving Size: 4 portioner - indhold i to brød uden fyld.
Grøntsagspanini
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Panini er altid fantastiske,og kan laves med utrolig meget forskelligt fyld. Her får du grøntsagsbrød lavet til lækre italienske, panini.
Ingredients
- Gulerødder, groftrevne - 150 g
- Squash, groftreven - 150 g
- Mandler, grofthakket - 50 g
- Purløg samt salt - efter smag
- 4 æg
- Forslag til fyld
- Rød tangpesto fra Nordisk Tang - (se ovenstående link)
- Ruccola salat
- Tomat, agurk
- Serrano/parma skinke
- En god smelteost (eller fedtfattig skiveskåret)
Instructions
Fremgangsmåde for grøntsagsbrødene:
- Vend de groftrevne grøntsager, mandler, purløg samt salt ned i en skål.
- Rør det godt sammen med æg
- Fordel massen i otte lige store rektangler (ala paninibrød) på en bageplade beklædt med bagepapir
- Kom i ovnen på 180 grader ved varmluft i 20-25 min (alt efter hvordan din ovn varmer).
Køl ned og opbevar på køl til de skal bruges. Lav dine panini: Smør tangpesto på det ene brød (bunden). Top med ruccola, fintskåret tomat og agurk, dit valg af kød samt ost. Varm i en paninirister (for de fine striber og gode varme), eller en toastmaskine e.l.
Grøntsagspanini – hvorfor?
Grøntsagspanini / grøntsagsbrød og generelt brød uden mel er blevet utrolig populær her over de sidste år..
Personligt synes jeg idéen er rigtig sjov – ikke fordi det er glutenfri, jeg er en af dem der mener, at så længe du har de proteaser (enzymer), der skal til, for at kunne nedbryde gluten – og dermed ikke er gluten intolerant, så er der ingen grund til at betale for de dyre glutenfrie varianter. Alligevel synes jeg det er spændende at lave dem af grøntsager og æg, da det gør, vi helt naturligt får flere grøntsager ind i vores kost, da de nu også udgør “brødet”.
Grøntsagspanini af grøntsagsbrød
For få uger siden var min kæreste og jeg inde og få en italiensk panini. Jeg blev fuldstændig forelsket i konceptet med det ristede brød mellem en smeltet ost, frisk salat og serranoskinke..
Derfor gik jeg hjem og lavede denne sundere udgave, med mine grøntsagsbrød, som altid har været et kæmpe hit på min gamle blog (www.foodspot4you.blogspot.dk).
Paninibrødene kan derfor sagtens bruges som “brøderstatning” med alm pålæg (den er eks. utrolig lækker sammen med min hjemmelavet nøddelade (nutella med chokolade og nødder), som du kan finde her på hjemmesiden (Sund nøddelade) .
Når du laver grøntsagsbrødene, får du 8 hele brød. To af brødene udgør én panini (top og bund).
Variér med lige præcis det fyld, som du kan lide.. Jeg har både brugt kylling, røget laks, serrano/parmaskinke og pulled salmon.
Jeg smør altid mit brød med Tangpesto fra Nordisk tang, som giver en helt unik og fantastisk smag.
Jeg kan varmt anbefale dig at prøve det, og kan købes lige her:
Nordisk tang, tangpesto
Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Du kan også prøve mine andre grøntsagsbrød med edamamebønner og spinat eller min Grøntsagspizza , på en bund af denne opskrift og derefter lavet til en lækker pizza