Overnight oats – med kakao og peanut butter

Overnight oats er blevet meget populære gennem de sidste to år. Det giver egentlig også god mening, da det sparer tid for dig som måske er b-mennekse, eller generelt har travlt. Samtidig kan det laves på et utal af måder, hvorpå du aldrig bliver træt af smagen, som kan variere lige fra noget kokos, vanille, hindbær, chokolade og så til denne, lidt “snickers”-agtig med peanut butter og kakaopulver..

Når basen til ens overnight oats er lavet, kan du derfra toppe den med friske bær og frugter, lidt granola, frysetørret bær og lige det du ønsker – evt. lidt sukkerfri grofthakket chokolade ?

Denne overnight oat indeholder 215 kcal – uden topping og andet.. Den giver dig ligeledes 10 g protein og ville kunne øges, hvis du erstatter noget af “det flydende” med æggehvider e.l.

overnight oats

Overnight oats og kulhydrater:

Havregryn er generelt en utrolig stor kulhydrat-kilde, hvilket måske kan skræmme nogle fra at spise havrergyn / overnight oats til morgenmad, da der er mange kulhydrater, lidt protein og lidt fedt i dem — MEN Havregryn er en fantastisk fiberkilde og mætter derfor utrolig godt. Er du af den aktive morgentype er det derfor en fantastisk energi direkte til din hjerne og arbejdende muskler. Er du studerende er havregryn ligeledes et super brændstof til din hjerne, som ved nogle tider, kommer på overarbejde, specielt i eksamensperioder.

Endelig er en portion havregryn / havregrød, et utrolig mættende måltid, og rig på en masse vitaminer og mineraler – særlig fra b-vitamin komplekserne, som er vigtige for mange processer i vores krop. Den er bl.a. med i processerne, som nedbryder vores mad, og derefter omdannes til energi.

Denne overnight oat er toppet med skyr og lidt peanut butter samt friske blåbær. Hakket chokolade og frisk jordbær kan ligeledes anbefales.

Klik på “Nutrition Facts” lige under billedet øverst, hvis du ønsker at se mere om energifordelingen pr portion i denne opskrift (uden topping).

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites