Fuldkorns kanelsnegle (uden tilsat sukker)
Ingredients
- Mælk - 1 dl
- Fedtstof (smør, kokosolie, becel, olie) - 30 g
- Kardemomme - 1 tsk
- Salt - en knivspids
- Suvida gylden - 40 g
- Bagepulver - 1 tsk
- Fuldkornsmel - 75 g
- Hvedemel - 125 g
- Kanel-fyldet
- Dadler (friske udstenet) - 130 g
- Kanel efter smag - ca. 2 tsk
- Fedtstof (kokosolie, smør, becel) - 2 spsk
- Suvida gylden - 30-40 g
- Topping
- Æggehvide - 1 stk
- Suvida florsød
- Kakaopulver
Instructions
Dejen:
- Varm fedtstof og mælk op til fedtstof smelter, eller til det er lunken. Tag af varmen og kom i en skål
- Kom bagepulver, kardemomme, salt og sødemiddel i og rør rundt.
- Tilsæt nu melet, og rør det hele godt sammen. Lad det trække imens du laver fyldet.
Fyldet:
- Alle ingredienserne til fyldet kommes i en blender og blendes til en homogen masse (bruger du fast fedtstof kan det med fordel smeltes inden i mikrobølgeovn eller i en gryde).
Rul nu dejen ud på bordet i en aflang kvadrant. Smør fyldet på med en kniv og rul den til en roulade. Skær den nu ud i 10-12 stk og pres dem lidt flade på et stykke bagepapir, så de får det pæne spil som kanelsnegle har. Kom i ovnen på 200 grader i 15-20 min. og lad dem køle af inden glasur kommes på Glasur: Kom æggehviden i en skål og tilsæt kakaopulver. Derfra tilsættes Suvida florsød indtil glasuren er blevet mere fast, men stadig cremet (og smager som ønsket). Kom den i en frysepose og klip den ene spids af (et lille hul). Pynt nu kanelsneglene med glasuren og server.
Reklame fra Suvida
Kanelsnegle, sukkerfri
Disse lækre sukkerfri kanelsnegle er en blanding af min gamle opskrift, og de originale.
Min gamle opskrift på kanelsnegle var utrolig populær. Derfor har jeg nu lavet en forbedret udgave af den, og deler den i dag med jer.
Kanelsneglene er lavet uden tilsat sukker, takket være Suvida’s sødemidler.
Suvida er sødet med bl.a. stevia (stevioglyserider), og søder 1:1 med almindelig sukker. Det betyder at du kan erstatte sødemidlerne i denne opskrift lige over med almindelig sukker, såfremt det ønskes.
Opskriften – du kan erstatte…
I kanelsneglene har jeg brugt bagepulver, da jeg ikke lige havde gær. Hvis du ønsker en lækker hævet dej, kan du i stedet for bagepulver bruge 15 g gær. Gæren kommes i efter du har lunet mælken med fedtstof. Lad den da efterhæve lige inden den kommes i ovnen. (15-20 min).
Endvidere kan du, som allerede nævnt, erstatte sødemiddel med almindelig sukker.
Da jeg lavede disse brugte jeg 50/50 af becel og kokosolie (uden eller med smag). Bruger du smør får du en mere blød og lækker dej. Bruger du olie bliver den mere tør og fast. Igen, det er en smagspræference, du kan eventuelt også prøve en 50/50?
Dadler? Ja, dadler søder fantastisk og kan i kage både erstatte sukker og smør. Dog kan den i denne opskrift ikke stå alene, men har i stedet reduceret indholdet af sødemiddel og fedtstof. Alternativt kan du fjerne dadlerne og komme mere fedtstof (her skal det så være en fast form – smør). Og så skal der også mere sødemiddel i (40-50 g).
Endvidere kan du erstatte Suvida gylden med Suvida sukkererstatning.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites