- Yield: 35
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 3-4 personer
Bagte bær med gulerodsgranola
Ingredients
- Friske blåbær - 1-1½ håndfuld
- Frosne hindbær - 1-1½ håndfuld
- Fersken, fra dåse - 2 stk
- Gulerod, groftreven - ca. 85 g
- Havregryn (gerne grovvalset) - 35 g
- Kanel - 1-1½ tsk - alt efter smagspræference
- Vand - Til rette konsistens
Instructions
- Fordel bærene samt fersken i de 3-4 souffléskåle.
- Lav granola-låget: Kom de revne gulerødder, havregryn samt kanel ned i en skål og vend det rundt. Saml det med lidt vand (ca. 1-1½ tsk) og top ovenpå hver soufflé, så den lukkes. Dette gøres nemt med en teske.
- Kom i ovnen på 200 grader i 25 min.
Server med skyr og frysetørret bær, eller serverden til en god is
Allergens
Bagte bær – med smagen af kirsebær
Bagte bær med fersken smager fuldstændig fantastisk.. Serveret i en souffle, hvor bærrene stadig er varme – kommer til at smage en smule af kirsebær – med en sprød top, serveret med det kolde element – skyr/fromage frais eller is, såfremt det er en dessert..
Samtidig er den utrolig nem at lave..
Opskriften bruger jeg ferskner fra dåse.. Her bruger jeg altid First Price. De er lidt dyre end almindelige (18,- / stk), men til gengæld ligger de i egen saft, frem for sukkerlage..
Denne dåse kan købes i de fleste større COOP butikker.
Pingback: Granola - af grøntsager (smager af gulerodskage)