Blødende chokoladekage – tre ingredienser

Blødende chokoladekage smager FULDSTÆNDIG fantastisk og er utrolig nem at lave – på blot tre ingredienser.

En blødende chokoladekage har et dejligt flydende indre, lidt ligesom et pocheret æg, og er ideel sammen med en lækker kvalitetsis.
Disse tre ingredienser er nøje udvalgt, og har ALLE vist sig at være gavnlige for aktive mennesker på den ene, eller anden måde.
Den er bl.a. effektiv til at fremme restitution efter et træningspas.

Hvis du vil have den blødende chokoladekage lidt mere fast i konsistensen, kan du eventuelt erstatte mandlerne med HUSK og/eller affedtet mandelmel, på den måde vil den blødende chokoladekage ligeledes bliver reduceret yderligere på sit energibehov.


Mørk chokolade: Det er med evidensbaseret viden at jeg kan anbefale mørk god kvalitets chokolade til et sundt og stærkt hjerte. En stærk krop kræver et stærkt hjerte som jeg altid siger inden jeg får en mindre “Craving” for chokolade..

Der er i adskillige reviews blevet set en sammenhæng mellem indtaget af mørk chokolade, og en lavere risiko for at udvikle hjerte-kar sygdomme. Det har ligeledes vist at kunne bevirke til et bedre immunforsvar samt virke anti-inflammatorisk i kroppen og kan muligvis forebygge diabetes, såfremt det har et højt kakaoindhold.

Adskillige undersøgelser har ligeledes vist, at flavnoiderne hindrer kolesterol i at aflejre sig, hvilket kan bevirke til en reduktion af blodtrykket samt virke afstressende. Dette skyldes at indtagelse af chokolade påvirker hjernen til at frigøre endorfiner og serotonin, som er  stoffer der giver en følelse af velvære.

Udskillelsen af fenyletylamin og serotonin, som forekommer ved indtagelse af kakao, har vist sig, foruden at give en lykkefølelse, muligvis også at kunne påvirke lysten til sex – især hos kvinder.

Samtidig har få studier (dog stadig kun på mus) vist, at indtagelse af chokolade kan være en fordel for din præstationsevne, specielt ved udholdenhedstræning.. Dette skyldes dens indhold af stoffet epicatechin, som boostede hjerte og muskeludholdenheden. og nylige studier på mennesker har vist, at indtagelse af chokolade i forbindelse med træning reducere de frie radikalers skader i kroppen. 

Æg: er sammen med mælk, nogle af de bedste kilder til protein. Du kender det sikkert som Casein og Valleproteinpulver, men det er udvundet af disse to råvarer..

Foruden dens indhold af protein, som er med til at gendanne kroppen i forbindelse med træning, er æg kendt som “Det naturlige vitaminpille”, som indeholder ALLE vitaminer og mineraler, pånær vitamin K og C. 

Mandler: Indeholder en god fedttype fordeling og har i mange studier vist at øge restitutionen i forbindelse med træningen. Dette skyldes bl.a. deres indhold af magnesium. Foruden dette indeholder mandler mange monoumættet fedtsyrer, som har vist sig effektivt at reducere mavefedtet.

For at se næringsindholdet i denne blødende chokoladekage, kan du klikke på “nutrition facts”, lige under billedet øverst.


 

Indsendt billede af denne opskrift til mig via @mariajensen92 #foodbabydk –

Blødende chokoladekage
– denne lille sag blev lavet og sendt 15 min efter, at jeg delte den på min Facebook side.. Derefter kom flere positive kommentarer og feedbacks fra folk, og flere har efterfølgende lavet den med stor succes..
Blødende chokoladekage
Denne blødende chokoladekage blev serveret med sukkerfri is til nogle ældre diabetikere og fik meget positiv respons.
Add to Favourites