- Prep Time: 35 minutes
- Serving: 3-4 personer
Kylling i kokosmælk med tangpesto, ingefær og chili
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Kokosmælk, minimum 60% kokos - 400 ml (svarer typisk til en dåse)
- Hønsebouillon - 1 stk
- Hvidløg - 1 fed
- Stærk chili - ½-1 stk
- Frisk ingefær - ½-1 tsk
- Grøn Karrypasta - 1 tsk
- Grillkrydder fra Nordisk Tang - 1 tsk
- Kyllingebryst - 3 stk
- Friske champignons - 6-8 stk
- Frosne grøntsager - 200 g - evt. asiatisk wok
- Grøn Tangpesto fra Nordisk Tang (se ovenstående link) - 5 tsk
- Tilbehør
- Nudler - -- Eller sojabønner, grøntsagsspaghetti efter behov
- Paprika samt Grillkrydderi fra Nordisk Tang - - Til at krydre nudlerne med.
Instructions
- Varm stille kokosmælken op i en gryde sammen med din hønsebouillon.
- Tilsæt presset hvidløg, fintsnittet chili, fintreven ingefær, grøn karrypasta samt Grillkrydderiet fra Nordisk Tang.
- Kom de frosne grøntsager i en skål med lidt vand - så de optøer lidt og du reducere deres vandindhold.
- Snit ligeledes champignons i gode stykker og kom ned i skålen.
- Skær nu kyllingen ud i mellemstore stykker og kom ned i kokosmælken, lad den pochere i ca 5 min.
- I mellemtiden sætter du nudlerne over kog i let saltvand.
- Tilsæt nu grøntsagerne og lad det hele småsimre i få minutter inden du til sidst tilsætter Grøn Tangpesto fra Nordisk Tang..
- Når nudlerne er kogt ud, sies vandet fra. Varm en pande op med lidt olie og kom nudlerne deri. Svits dem og krydr med Paprika samt Grillkrydderiet fra Nordisk Tang.
Server sammen og nyd..
Kylling i kokosmælk
Kylling i kokosmælk er en ret der ikke blot sætter gang i forbrændingen.. Men den smager fuldstændig fantastisk !
Den grønne Tangpesto fra Nordisk Tang er perfekt sammen med kokosmælk, ingefær og chili, og giver den rette balance og afrunding til retten..
Man kan diskuterer hvorvidt kokosfedt er sundt, og studier/reviews er stadig ikke enige.. Men det tilføjer en unik smag, og bliver pr portion kun indtaget i mindre mængde.. Samtidig skader lidt mættet fedt ikke, tværtimod..
Du kan vælge at bruge lige de grøntsager du vil. Jeg har valgt at bruge friske champignons og resten fra frost — ikke blot for at reducere madspild, men også for at spare penge og gøre hele retten nemmere at lave samt reducere tilberedningstiden ..
Kyllingen tilberedes stille i kokosmælken -ala pochering, hvilket gør kødet utrolig mørt!
Nudlerne er her fuldkornsnudler, men jeg har ligeledes forsøgt at stege sojabønner med grøntsagsspaghetti på panden (præcis på samme måde), og får stadig en sprød skorpe..
Lige her på billedet, hører nudlerne dog til, da opskriften er asiatisk inspireret..
Du kan eventuelt mikse nudler med grøntsagsspaghetti og servere til din kylling i kokos/tangpesto..
En ting er sikkert.. Nyd den, mærk hvordan kroppen arbejder og bliv forelsket i hver bid !
NB: Nordisk Tangs produkter, kan du købe her:
Add to Favourites