- Yield: 30 min
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 2 minutes
- Serving: 2 personer
Kammuslinge herlighed med bagte bananer samt mango/æble chutney
Ingredients
- Kammusling - 200 g
- Salt, hvidløg, chili og citronsaft - Til krydring
- Rapsolie - Til stegning
- Overmoden banan - 1 stk
- Moden mango - 1 stk
- Æble, surt og dansk - ½-1 stk
- Chili, hvidløg
- Salat
Instructions
- Kammuslingerne tages ud af deres pose / pakke 10-20 min inden de skal laves. Lig dem på en køkkenrulle og kom endnu et køkkenrulle over, så væsken drænes fra dem.
- Bananen skæres i mindre skiver, lidt på tværs og kommes i ovnen i ca. 10 min.
- Kammuslingerne krydres med salt, hvidløgspulver, chilipulver og citronsaft.
- Mango (uden kernen), æble, chilipulver og hvidløgspulver blendes til en homogen masse - smag til med krydderierne
- Olien varmes og kammuslingerne steges meget kort på panden ved høj temperatur - ca. 1 min på hver side alt efter deres størrelse.
Servering:
Bananerne ligges rundt på tallerkenen, og toppes med en teske mango/æble chutney.
Kom en kammusling over og i midten af tallerkenen kommes din salat på.
Allergens
Kammuslinger med bagt banan, mango og salat
Kammuslinger er noget min mor og jeg først begyndte at tilberede og lave, for 2-3 år siden. Denne ret er en af de første opskrifter jeg lavede, men samtidig også en af dem, min mor og jeg oftest laver, når vi er alene til aftensmaden !
– Inspirationen kommer fra min tur til USA for fire år siden, hvor jeg besøgte Hells Kitchen, og fik Plantain (madbanan), med guacamole, chilidressing, tigerrejer samt en crunchy salat..
En perfekt forret eller som min mor og jeg gør – let hovedret.
Kammuslinger – smager som gummi?
Kammuslinger har desværre fået et dårligt renomme for at have en gummi konsistens. Dette skyldes at den ligger i samme kategori med bl.a. blåmuslinger, men der er nu en verden til forskel i smag og konsistens. Tilberedes kammuslinger rigtigt, smager de fuldstændig fantastisk – lidt ligesom kylling i konsistens.
Samtidig er de utrolig delikate og lækre at spise. Men tilberedes de for meget, er den stensikker at de ikke smager ret godt – lidt ligesom alt andet slags kød.
Kammuslinger har en tynd overflade, og er ikke ret store. Derfor skal de heller ikke tilberedes ret længe på panden – ca 2-4 min på hver side, og så er de klar til at blive duppet af på en køkkenrulle inden de ligges ovenpå bananerne og serveres i denne herlige ret.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites