Proteindrik med chokolade

Den er blevet utrolig populær – proteindrik, proteinbar osv. osv.

Men du kan faktisk lave din egen helt perfekte restitutions-/proteinbar på ren naturlige ingredienser

En lækker proteindrik i forbindelse med træning. 
Denne giver en mere optimal restitution for kroppen, end mange af de proteinpulver du køber i dyre domme på nettet..
Jeg har tidligere skrevet et oplæg om, hvordan en optimal kost og træning skal skrues sammen, for at fremme udviklingen af hypertrofi (muskelopbyggelse)..
Hvis du ikke vil til at læse det hele igennem, kan jeg kort opridse, at mange af de proteintilskud du køber på nettet ikke har et tilstrækkelig indhold af kulhydrat, for at sikre optimal udnyttelse af det indtagende protein.
Kulhydrat: det oversete næringsstof i forbindelse med træning
 
Indtagelse af kulhydrat, sammen med protein, i forbindelse med træning øger tilgængeligheden af protein for muskelcellerne. Den indtagende kulhydrat har to roller:
1) Bidrage som energikilde til kroppen, så det indtagende protein kan blive lagret i muskelcellen i stedet for at blive omdannet til energi
2) Øge tilstedeværelsen af insulin, da det øger fremmer optagelsen af protein i muskelcellen.
Om du er på slankekur eller andet, vil jeg anbefale dig, at du i timerne omkring din træning, fokusere på optimal træningseffekt – dvs. spis godt, så du har noget energi at tærre på når du træner, og spis godt efter træning – dvs. både proteiner og kulhydrater, så du sikre optimal restitution og muskelopbygning..
Resten af dagen, kan du tænke “slankekur” igen, og spise efter den “levemåde” du har valgt..
… Hvorfor? 
Mangel på energi til kroppen, og specielt tømte glykogenlagre, vil medføre at din krop skal arbejde ekstra hårdt på at give dig energi at arbejde med.. Din træningsintensitet vil blive mærket af denne manglende energi, hvilket vil sige du ikke får det optimale ud af dit træningspas.. Efter et hårdt træningspas, hvor du har ydet maksimalt, vil din efterforbrænding være større.. Mangel på energi vil give et mindre intenst træningspas og dermed en mindre efterforbrænding..
Denne hjemmelavede proteindrik med chokolade giver en god mængde protein i forbindelse med træningen og samtidig kulhydrater af god kvalitet, som er næringsrige..
Proteinpulver har oftest ingen eller begrænset næringsværdi i form af vitaminer og mineraler, som er vigtige for din krop – specielt når du træner..
Denne opskrift er sødet med dadler, som har et højt indhold af kalium og indeholder ligeledes calcium, magnesium og phosphor, som alle er vigtige mikronæringsstoffer for kroppen..
Anbefalet indtag i forbindelse med træning:
Protein: 0,25 g pr kg kropsvægt : det ser ikke ud til, at kroppen kan nå at syntetisere (optage) mere protein i musklerne. Dvs. under samme måltid har du kun behov for 0,25 g protein pr kg kropsvægt.
Kulhydrat: 1 g pr kg kropsvægt : for at sikre optimal restitution og optagelse af kulhydrat

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites