- Yield: 40 min
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20-25 minutes
- Serving: 7 chokoladekager
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 246 kcal (230 kcal)
- Carbohydrate Content: 22,8 g (24,3 g)
- Fat Content: 11,3 g (12,1 g)
- Fiber Content: 13,7 g (14,6 g)
- Protein Content: 9,6 g (10,2 g)
- Serving Size: pr stk (pr 100 gram)
Ernæringsforbedret chokoladekage “on a stick”
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Æg - 200 g
- Skyr (eller anden yoghurt naturel) - 100 g
- Friske udstenet dadler - 100 g
- Mandelmel - 30 g
- HUSK - 30 g
- Sukrin + - eller andet sødemiddel - 24 g
- Kakaopulver - 24 g
- Nødder - 25 g - kan undlades
- Sukkerfri Chokolade - jeg bruger altid 85% fra Cavalier - 115 g
- Evt. sukkerfri skumfiduser - 10 g
- Fyld - ½ Suvida pålægschokolade eller 1 tsk proteinella pr kage
- Ispinde + forme - 7 stk
Instructions
- Kom 80 g chokolade over et vandbad og smelt lige så stille
- I mellemtiden kommes de øvrige ingredienser (pånær chokolade, skumfidus og fyld) i en blender/hakker og blendes til en homogen masse.
- Når chokoladen er smeltet, kommes også denne i, og blendes endnu engang.
- Kom nu 20 gram hakket chokolade i massen og rør det rundt.
Kom i dine forme: De kommer helt automatisk til at hæve en del, så fyld dem ikke helt op.. Hvis du ønsker fyld i midten, dækker du bunden, så den lige er dækket, og kommer derefter en skive pålægschokolade eller Nutella i midten.. Derefter dækkes den med lidt mere af kagefyldet og du stikker nu en pind i alle 7 kageforme. Kom i ovnen på 160 grader ved varmluft i 20-25 min alt efter hvordan din ovn varmer. Når de er færdige køles de lige ned i 10 min, inden du forsigtigt vender dem ud af formen.. Herfra topper du dem med hakket chokolade (15 g) og lidt hakket skumfidus (10 g), som smelter stille af varmen fra kagen. Brug en kniv til at glatte det ud efter yderligere 10 min. Server og nyd.
Chokoladekage “on a stick”
Det er torsdag, vejret gråt og lige om lidt har vi weekend – det kalder på chokoladekage !
I den anledning giver jeg kage ! – og ikke hvilken som helst kage.. Denne chokoladekage er resultatet af 4 forsøg, hvor jeg gik lige fra ikke intens nok, til banankage- til lige ved og næsten – og så her, på fjerde forsøg, får du resultatet !
Chokoladekagen er lavet uden sukker, men sødes naturligt af dadler og den sukkerfrie chokolade du bruger, samt sukrin.. Derforuden er melen erstattet med HUSK og havreflager, som både reducere mængden af mel og er glutenfri..
Ved at bruge din isforme som kage-form, får du en utrolig flot kage – jeg har således lavet en hjerte-formet chokoladekage, en twister-chokoladekage og en “chokostick” chokoladekage..
Det gør den ekstra lækker, at den er på pind, hvor en lidt grattet og snasket chokoladekage, nemt kan nydes.
I midten af chokoladekagerne har jeg lagt et lag Suvida pålægschokolade (84% sukkerfri) eller lidt sukkerfri nutella – her brugte jeg proteinella, som giver et utrolig lækkert resultat med et brud i midten..
Alt efter hvor stor en form du bruger, og hvilket fyld du kommer i og pynter med, giver én chokoladekage 246 kcal – med det hele.. Her kommer hele 19 E% fra protein og 50 E% fra fedt samt 13 E% fra fibre.
Uden fyld og nutella indeholder den lige godt 200 kcal.
Chokoladen og æggene er med til at gøre hele kagen utrolig lækker og svampet.. Ikke nok med det gør den reduceret mængde mel, at den ikke føltes tør..
På hjemmesiden kan du finde andre spændende chokoladekager, som måske også kan friste dig?
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Det der proteinella er det også laktosefri har nemlig et barnebarn som Skal være laktose og glutenfri ?
Han kommer på ferie nu og så vil jeg bage din kage til ham
Venlig hilsen
Inger hansen
Hej Inger, det lyder hyggeligt :).
Nej Proteinella er en protein nutella fra BodyLab og er lavet på mælkeproteiner..
Du kan sagtens lave kagen uden at komme et “mellemlag” i, og ellers kan du købe noget laktosefri chokolade og komme i?
Håber du får held med det ..