Sukkerfri Fastelavnsboller

Disse sukkerfri fastelavnsboller med vanillecreme eller remonce, er lavet ud fra den oprigtige traditionelle opskrift. Her er de blot lavet uden tilsat sukker. Samtidig er der kommet lidt flere fibre i, i form af en fuldkornsmel. Hvis du ser i opskriften har jeg valgt at bruge smør i dejen.
Dette har jeg valgt at bibeholde fra den traditionelle opskrift da mit forsøg hvor jeg lavede den på olie, gav nogle tørre og kedelige boller. Nærmest helt elastiske i konsistensen.

Så denne bolledej er rigtig lækker. Sprød, let og ikke for sød eller tør.

Vanillecremen

Vanillecremen synes jeg personligt kan være meget drilsk at lave. Jeg synes mange af de opskrifter jeg fandt blev tørre og kedelige, efter den var bagt. Derfor kombinerede jeg lidt i opskrifterne jeg kunne finde, og kom frem til dette resultat. Men har du en god opskrift på en lækker vanillecreme til fastelavnsboller, er det bare at anvende den. Det eneste du skal gøre for at gøre den sukkerfri, er at erstatte almindelig sukker med sødemiddel. Helst en der søder 1:1 med almindelig sukker. 100 g sukker svare til 100 g sødemiddel.

Sødemiddel

Som sødemiddel anvender jeg Suvida’s produkter. Du kan bruge et andet produkt som søder 1:1 med almindelig sukker, hvis du allerede ligger inde med et. Det jeg godt kan lide særlig ved deres søde og bagemiddel er, at den indeholder inulin. Ikke alene har inulin en god bageevne som også er den fiber du finder i mange indistruelle sukkerfri produkter. Men inulin har en præbiotisk virkning på vores tarmbakterier.

Endelig smager og agere deres sødemidler ligesom almindelig sukker, hvilket gør det nemt at integrere i en opskrift du har hjemme.

Add to Favourites