Gammeldags fastelavnsboller (sukkerfri)
Dette indlæg er sponsoreret af Suvida's sukkerfrie produkter.
Du finder deres søde- og bagemiddel samt flordrys vil blive anvendt til at lave disse sukkerfri fastelavnsboller med remonce.
Ingredients
- Boller
- Mælk - 1 dl
- Æggehvide - 1 bæger (1.5)
- Gær - 25 g
- Hvedemel - 300 g
- Smør - 150 g
- Suvida søde- og bageerstatning - 2 spsk
- Kardemomme - ½ tsk
- Æg til pensling - 1 stk
- Kagecreme
- Æggeblomme - 2 stk
- Suvida flordrys - 50 g
- Maizena - 2 spsk (ca. 15 g)
- Vanillepulver - 0.5 tsk
- Mælk - 1.75 dl
- Glasur
- Æggehvide - 1 bæger (1.5)
- Suvida Flordrys - Til rette konsistens
- f
Instructions
Bollerne:
- Start med at lune mælken. Kom den i en skål og opløs gær.
- Smelt smøren og kom i en anden skål hvor mel, sødemiddel og kardemomme tilsættes og røres rundt.
- Tilsæt nu mælk/gær-blandingen og ælt dejen smidig.
Jeg kan klart anbefale at bruge en røremaskine til dette i 10 min. - Lad den hæve koldt i 30 min imens du laver vanillecremen:
Vanillecremen:
- Varm mælken op i en gryde og bland resten af ingredienserne sammen i en skål. Når mælken er lillefingervarm, kommes den over i skålen med de resterende ingredienser under omrøring.
- Kom nu cremen tilbage i gryden og varm den stille op - så du ikke får æggeblomme klumper i din vanillecreme. Rør hele tiden rundt indtil den har fået den rette, fede og cremet konsistens (det tager 3-5 min)
- Kom den i en skål, så den ikke fortsætter med at varme i gryden. Lad den blive kold.
Bollerne:
- Rul dejen tynd og skær den i 12-14 kvadrater. Læg en spsk kagecreme på midten af hver kvadrant og luk enderne godt og forsvarligt sammen, så du nærmest laver en lille pakke.
- Læg foldningen nedad på en bageplade med et stykke bagepapir og gentag indtil du har lavet dem alle.
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
Lad bollerne hæve i 30-45 minutter, inden de pensles med æg. - Skru nu op på 200 grader ved almindelig ovn og bag dem i 15 minutter.
Køl bollerne af, inden du kommer glasuren på.
Glasur: Æggehviden hældes ud i en skål og Suvida flordrys tilsættes indtil du har fået den ønskede og rette konsistens. Kom glasuren i en frysepose, klip er lille hul i bunden og dekorer dine fastelavnsboller..
NB; kom dem ikke i en pose og stil dem ovenpå hinanden efter de har fået glasur på, medmindre de stilles på køl. Glasuren er den samme som du bruger til kransekage, og kan godt smelte lidt, hvis den står for varmt.
Sukkerfri Fastelavnsboller
Disse sukkerfri fastelavnsboller med vanillecreme eller remonce, er lavet ud fra den oprigtige traditionelle opskrift. Her er de blot lavet uden tilsat sukker. Samtidig er der kommet lidt flere fibre i, i form af en fuldkornsmel. Hvis du ser i opskriften har jeg valgt at bruge smør i dejen.
Dette har jeg valgt at bibeholde fra den traditionelle opskrift da mit forsøg hvor jeg lavede den på olie, gav nogle tørre og kedelige boller. Nærmest helt elastiske i konsistensen.
Så denne bolledej er rigtig lækker. Sprød, let og ikke for sød eller tør.
Vanillecremen
Vanillecremen synes jeg personligt kan være meget drilsk at lave. Jeg synes mange af de opskrifter jeg fandt blev tørre og kedelige, efter den var bagt. Derfor kombinerede jeg lidt i opskrifterne jeg kunne finde, og kom frem til dette resultat. Men har du en god opskrift på en lækker vanillecreme til fastelavnsboller, er det bare at anvende den. Det eneste du skal gøre for at gøre den sukkerfri, er at erstatte almindelig sukker med sødemiddel. Helst en der søder 1:1 med almindelig sukker. 100 g sukker svare til 100 g sødemiddel.
Sødemiddel
Som sødemiddel anvender jeg Suvida’s produkter. Du kan bruge et andet produkt som søder 1:1 med almindelig sukker, hvis du allerede ligger inde med et. Det jeg godt kan lide særlig ved deres søde og bagemiddel er, at den indeholder inulin. Ikke alene har inulin en god bageevne som også er den fiber du finder i mange indistruelle sukkerfri produkter. Men inulin har en præbiotisk virkning på vores tarmbakterier.
Endelig smager og agere deres sødemidler ligesom almindelig sukker, hvilket gør det nemt at integrere i en opskrift du har hjemme.
Add to Favourites