Laks med hyldeblomst sauce

Hyldeblomst kender du sikkert mest som en saft, og måske mindre som et bær – det er der måske en god grund til.

Hyldeblomst er blevet utrolig populær indenfor de sidste par år. Dog er det ikke i forbindelse med sundhed, at hyldeblomst strutter som en “superfood”, da dens næringsværdi af vitaminer og mineraler ikke er ret høj. Dog har den et godt indhold af vitamin C og er dejlig frisk i smagen. Oftest er det hyldeblomstsaft vi køber ligeledes proppet med sukker, hvorpå mængden af selve bærret er reduceret en del i forhold til mængden af sukker og vand.

Laks er en fuldstændig fantastisk spise.

Ikke nok med, at den har en høj sundhedsværdi, bl.a. med dens indhold af vitamin D, omega 3 samt selen. Den har også noget fantastisk kød, såfremt den tilberedes rigtigt..
I denne opskrift får du laksen stegt på panden, så det møre kød, som falder fra hinanden, står i kontrast til det sprøde og omega 3-holdige skind.

Opskriften er en del af mine opskrifter som opskriftudvikler til Nordisk Tang, og kan derfor også diskuteres, hvorvidt den lever op til bloggens koncept, da saucen både er rig på sukker og mættet fedt.
Endvidere smager den helt fantastisk og en sund livsstil handler netop også om, at give sig selv lov engang imellem. Derforuden er mængden af saucen pr person utrolig lille..

Inspirationen kommer fra min tid på Kattegat Centret, hvor en kok vi havde et arrangement med, lavede en sovs netop med hyldeblomst, hvilket jeg synes har en helt utrolig dejlig smagskontrast til laks og asparges..

Saucen er i denne opskrift i to udgaver, hvorefter det er op til dig, hvorvidt du ønsker at lave den ene, den anden eller begge. Æggeblomme-saucen skal helst serveres lidt tempereret, da smagen af æg, derved er neutraliseret.. Mens smør-saucen skal ligges på tallerkenen med det samme, for at den ikke stivner ala karamel.

Serveret med årstidens grøntsager (champignon og asparges) er denne ret fuldstændig fantastisk, ligner gourmet-mad, men tager kun 40 min at lave.

Produkterne fra Nordisk Tang, kan du købe gennem nedenstående link:
http://nordisktang.dk/shop/

Add to Favourites