Sund chokoladekage med masser af chokolade

Sund chokoladekage – kan det virkelig være rigtigt at en kage er sund?

Svaret er i første omgang “nej”, da en kage pr definition aldrig kan være sund – men den kan være ernæringsforbedret på to måder, som gør, at du faktisk kan spise en dessert med god samvittighed, da den både mætter og giver dig en masse vitaminer og mineraler (få tomme kalorier).

Det første sted man kan pille ved, for at gøre en traditionel chokoladekage sundere er, ved at gøre den mindre energitæt og pille ved dens makronæringsstof sammensætning, således der kommer flere fibre, mere protein, mindre raffineret sukker og mindre mættet fedt (evt. ersattet med sunde umættet fedtsyrer) i kagen.

Denne kage indeholder eksempelvis 208 kcal pr stk, hvor du får et pænt stykke kage, mens en almindelig chokoladekage stykke nem kommer over det dobbelte (for samme mængde, vel at mærke).. Ikke nok med det, bliver du ved denne udgave hurtig mæt, grundet dens høje indhold af fibre, og dens intense chokoladesmag fra en mørk chokolade tilfredsstiller ligeledes hurtigt din søde tand.

Det andet sted, man kan pille ved, og en vigtig faktor for den første, er ved at erstatte ingredienserne i en traditionel opskrift med nogle sundere alternativer, som ligeledes får din kage til at mætte mere og give et mere stabilt blodsukker. I denne kage erstattes sukker og smør med dadler og avocado (Samt chokolade for at få en fast konsistens). Hvedemel er erstattet med fuldkornsmel og HUSK, som giver flere fibre og fuldkornsprodukter er rige på specielt b-vitaminerne som er utrolig vigtige for næsten alle processer inde i kroppen (fx nedbrydelse af din mad).

Denne sunde chokoladekage – med hurtig softice

Denne kage blev udarbejdet i forbindelse med en fødselsdag, og blev taget utrolig godt imod.
Kagen er uden tilsat sukker og dejlig intens på chokoladesmagen.
Med den dejlige softice samt lakridscreme får du en dessert, som sparker smagsløgene helt op i himlen

Du kan også prøve min lækre og nemme “blødende chokoladekage“, på 3 ingredienser eller en anden udgave med kokos , som ligeledes er fantastisk til en lækker sukkerfri is.. Jeg bruger altid Wauw is, da denne klart har den bedste smag og konsistens, af de sukkerfrie is du kan købe..

Blødende chokoladekage

Blødende chokoladehjerte (1)

 

 

 

 

 

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites