
- Serving: 4 portioner (8 kartoffelpandekager)
Kartoffelpandekage med avocado,
Ingredients
- Kartoffelsandwich
- Groftreven kartoffel - 5-600 g
- Æg - 3 stk
- Purløg og salt efter smag
- Avocadocreme
- Moden avocado - 1 stk
- Skyr - 2-3 spsk
- Citronsaft
- Mangochutney
- Moden mango - 1 stk
- Æble - 1 stk
- Chilipulver samt hvidløgspulver
- Kyllingebryst - 400 g
- Salt, krydderi efter eget ønske
Instructions
- Start med at skære det synlige fedt fra kyllingen og kom den i en gryde med vand (evt lidt salt eller bouillon). Kog den stille og langsomt op til kyllingen netop er gennemstegt og mør. Lav i mellemtiden kartoffelpandekagerne:
- Kom de revne kartofler, purløg samt salt ned i en skål og vend det sammen. Tilsæt æg og rør det hele godt sammen.
- Tænd op for en pande med olie, og tilbered dempå panden i otte små pandekage-størrelser (gerne i firkantet form, for at få en sandwich-lignende udgave). Steg dem på begge sider, til de er blevet brune og sprøde.
- Lav mangochutney: Blend den modne mango (uden skind) samt æble med krydderierne i en minihakker,, til en homogen masse.
- Blend ligeledes avocado med skyr og citronsaft.
- Når kyllingen er færdig, "pulles" den med to gafler
Servering:
- Start med at smøre avocadocremen på fire af dine kartoffelpandekager.
- Top med pulled chicken og til sidst din mango/æble chutney. Slut af med endnu en kartoffelpandekage og server
Allergens
Kartoffelpandekage med pulled chicken
Kartoffelpandekage eller kartoffelrøsti – er her lavet om til en utrolig lækker sandwich..
Brødet er erstattet med disse røsti, som steges på panden i lidt olie og fyldes med lige det du ønsker.
Jeg har her lavet den således, at bunden er smurt med en avocado/skyr spread og toppen med en mango/æble chutney, hvorefter den er fyldt med den lækreste pulled chicken.
Det er blevet utrolig populært på det sidste, at erstatte brød med såkaldte – grøntsagsbrød, hvilket jeg synes er en super idé, på det punkt, at du faktisk nemt kan få mere grønt ind i din hverdag helt naturligt. Dog er der mange af disse grøntsagsbrød der indeholder en masse ost e.l. som får energitætheden helt op at ringe, og så kan det diskuteres, hvorvidt denne er sundere, end de traditionelle fuldkorns rugbrød.
Samtidig mener jeg ikke man skal være fanatisk ! Fuldkorn har evidens for, at det kan reducere risikoen for en masse sygdomme og visse kræftformer (diabetes, forhøjet blodtryk og tarmkræft).
Hvis du ønsker en anden variant end kartoffelpandekager i din sandwich, kan du lave dette fyld og lave mine Grøntsagsbrød med edamamebønner og spinat eller mine Grøntsagsbrød med gulerødder og squash som har været utrolig populære på både min gamle blog, og denne hjemmeside.
Add to Favourites