- Yield: 35 min
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 3-4 issandwich
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 161 kcal
- Carbohydrate Content: 18,2 g
- Fat Content: 4,6 g
- Fiber Content: 5,8 g
- Protein Content: 12 g
- Saturated Fat Content: 4,6 g
- Serving Size: Pr 100 gram chokoladekage
Issandwich (uden tilsat sukker)
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida og wauw is
NB: Læs teksten nedfor inden du går igang..
Ingredients
- Cookies
- Æg - 1 stk
- Sødemiddel med 1:1 forhold af sukker - jeg brugte Suvida sød og bag - 95 g
- Vanillepulver (ren vanille - ikke vanillesukker) - 0,5 tsk
- Bagepulver - 0,5 tsk
- Natron - en meget lille tsk (under 0,5)
- Kakaopulver - 2 tsk
- Mandelmel (fedtreduceret) - 30 g
- HUSK - 1½-2 spsk (Juster)
- Lidt salt
- Havreflager - 15 g
- Rapsolie - 0,25 dl
- Becel flydende (eller mere olie) - 0,25 dl
- Finthakket Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 20 g
- Hasselnødder - 5 stk
- Chokoladekage
- Friske udstenet dadler - 50 g
- Mælk - 1 dl
- Vanillepulver (ren vanille - ikke vanillesukker) - en knivspids
- kakaopulver - 3 spsk
- Mørk sukkerfri chokolade (Jeg bruger Cavalier 85%) - 40-50 g
- Mandelmel (fedtreduceret) - 55 g
- Havregryn - 25 g
- Æg - 1 stk
- Æggehvide - 1½ stk
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg bruger Suvida - 25-40 g - alt efter hvor sød du ønsker den
- Bagepulver - 0,5 tsk
- Fyld
- Sukkefri is - Flødeis, bananis, Nice cream, Peanut buter is) - se nedenfor
- Evt. chokolade - til at overtrække halvdelen med
Instructions
Cookies:
- Fremgangsmåden til cookies er den samme, og du finder den her Sukkerfri knasende kæmpe cookies Kom hakket hasselnødder og chokolade i massen inden den kommes på bagepapir og i ovnen. Form 7 flade, runde cookies - ja der er en for meget - den må du jo nyde imens du venter på at din issandwich bliver klar i fryseren 😉
Chokoladekage
- I en gryde varmes mælk, dadler, kakaopulver og vanillepulver op
- Blend det til en ensartet masse og tilsæt derefter de resterende ingredienser (pånær 20 g chokolade) og blend det hele godt sammen igen.
- Smag til om du ønsker mere sødemiddel i din chokoladekage
- Hak nu de sidste 20 g mørk chokolade og vend i massen
- Kom den i en ildfast fad beklædt med bagepapir og i ovnen på 180 grader i 15-20 min. Sørg for at gøre din kage meget tynd (1,5-2 cm)
Gældende for begge opskrifter
- Når de er kølet helt ned, kan du nu lave dem til iskager. Cookies er allerede formet, og skal ikke gøres mere ved. Chokoladekagen kan du enten skære i firkanter (ligesom maxibon) eller tage et glas, og udstikke runde fine forme - velvidende at der bliver kagerester til overs (SOM MAN KAN SPISE IMENS 😉 )
Kom nu et lag is på halvdelen af dine stykker (cookies / chokoladekager), og luk denne med de sidste halve. Kom et stykke bagepapir rundt om hver enkelt issandwich og tilbage i fryseren i minimum 4 timer. Derfra kan de nydes lige når du får trang til en. Kom evt. smeltet chokolade på den ene halvdel af din sandwich.
5 stars - based on 1 review(s)
Issandwich – uden tilsat sukker
Disse issandwich – eller iskager om du vil, fik på meget kort tid utrolig meget interesse på min instagram-profil, da jeg delte et billede.
Jeg har egentlig lavet den på to måder, og så er det op til dig om du vil lave den ene, den anden – eller måske begge og lave en “cookie-top med kage-bund”. Cookie opskriften er egentlig den samme, som jeg tidligere har delt med jer: Sukkerfri knasende kæmpe cookies som smager fuldstændig fantastisk – og er piv-fræk, når der kommer en lækker is mellem to af disse..
Chokoladekagen er dejlig intens i chokoladesmagen og også uden tilsat sukker. Jeg har sødet denne med dalder og et sødemiddel med 1:1 forhold af sukker. Med det mener jeg, at ovenstående mængde sødemiddel, ville være samme mængde sukker ( 1 g sukker er også 1 g sødemiddel). Det er vigtigt at du finder et sødemiddel som kan tåle at blive varmebehandlet. Jeg har prøvet en del, som jeg synes får en metallisk og krystaliseret smag og konsistens, når de varmebehandles. Samtidig er 1:1 forholdet vigtigt, da du ellers mister en fyldemasse.
Hvilken variant skal du vælge til din issandwich?
Jeg har smagstestestet alle 3 varianter:
- Cookie bund med jordbæris og cookie top
- Chokoladekage bund med jordbæris og chokoladekage top
- Cookie bund med jordbæris og chokoladekage top
Mine personlige favoritter er klart cookie/cookie eller Cookie/chokoladekage.
Jeg synes at chokoladekagen er lækker, men jeg er kæmpe fan af, at der er lidt knas og en anden tekstur i selve “sandwichen” som modspil til den bløde og cremet is. Denne issandwich går lige i mit hjerte !
Du kan også klappe din sandwich sammen og komme smeltet chokolade om halvdelen af den – så du får lidt ala en maxibon – edition !
Hvilket fyld skal du mon komme i din hjemmelavt issandwich?
Puha, det er jo kun fantasien der sætter grænser for, hvilke smage og hvilken is du skal komme i.
På billedet her har jeg brugt Wauw jordbæris, en flødeis uden tilsat sukker, men du kan bruge lige præcis den is, som du bedst kan lide: Som inspiration kunne du:
- Lave en Sund Bananis med hindbær og komme i. På den måde reducere du både energi- og fedtindholdet
- Lave min Sund peanutbutter / karamel is og komme i midten
- Komme en hjemmelavet is uden sukker i
- Komme din yndlings-købe is i
Der er selvfølgelig en væsentlig forskel på energimængden, alt efter hvilken variant du laver. Således indeholder chokoladekagen færre kcal pr 100 gram, end cookies gør – men igen, får du klart den bedste oplevelse ved enten en kombi- eller ved kun at bruge cookies, da denne knaser mere og der vil ske en lille struktur/konsistens ændring af chokoladekagen, når den fryses og bliver “våd”.
Energiindhold i cookies/cookies (uden is): 215 kcal
Energiindhold i cookies/chokoladekage (uden is): 180 kcal
Energiindhold i chokoladekage/chokoladekage (uden is): 145 kcal
Energimængden under “Nutition Facts” lige under billedet til øverst er energien for chokoladekagen pr 100 gram. Energiindholdt for cookies kan du finde gennem linket til mine cookies: Sukkerfri knasende kæmpe cookies
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Super lækre.
Pingback: Nødde krokant (sukkerfri udgave) - Foodbaby
Pingback: Ernæringsforbedret mælkesnitte (mindre kulhydrat og fedt)