Issandwich – uden tilsat sukker

Disse issandwich – eller iskager om du vil, fik på meget kort tid utrolig meget interesse på min instagram-profil, da jeg delte et billede. Issandwich / iskager

Jeg har egentlig lavet den på to måder, og så er det op til dig om du vil lave den ene, den anden – eller måske begge og lave en “cookie-top med kage-bund”. Cookie opskriften er egentlig den samme, som jeg tidligere har delt med jer: Sukkerfri knasende kæmpe cookies som smager fuldstændig fantastisk – og er piv-fræk, når der kommer en lækker is mellem to af disse..

Chokoladekagen er dejlig intens i chokoladesmagen og også uden tilsat sukker. Jeg har sødet denne med dalder og et sødemiddel med 1:1 forhold af sukker. Med det mener jeg, at ovenstående mængde sødemiddel, ville være samme mængde sukker ( 1 g sukker er også 1 g sødemiddel). Det er vigtigt at du finder et sødemiddel som kan tåle at blive varmebehandlet. Jeg har prøvet en del, som jeg synes får en metallisk og krystaliseret smag og konsistens, når de varmebehandles. Samtidig er 1:1 forholdet vigtigt, da du ellers mister en fyldemasse.

Hvilken variant skal du vælge til din issandwich?

Jeg har smagstestestet alle 3 varianter:

  • Cookie bund med jordbæris og cookie top
  • Chokoladekage bund med jordbæris og chokoladekage top
  • Cookie bund med jordbæris og chokoladekage top

Mine personlige favoritter er klart cookie/cookie eller Cookie/chokoladekage.
Jeg synes at chokoladekagen er lækker, men jeg er kæmpe fan af, at der er lidt knas og en anden tekstur i selve “sandwichen” som modspil til den bløde og cremet is. Denne issandwich går lige i mit hjerte !

Du kan også klappe din sandwich sammen og komme smeltet chokolade om halvdelen af den – så du får lidt ala en maxibon – edition !

Hvilket fyld skal du mon komme i din hjemmelavt issandwich?

Puha, det er jo kun fantasien der sætter grænser for, hvilke smage og hvilken is du skal komme i.
På billedet her har jeg brugt Wauw jordbæris, en flødeis uden tilsat sukker, men du kan bruge lige præcis den is, som du bedst kan lide: Som inspiration kunne du:Issandwich / iskager

 

Der er selvfølgelig en væsentlig forskel på energimængden, alt efter hvilken variant du laver. Således indeholder chokoladekagen færre kcal pr 100 gram, end cookies gør – men igen, får du klart den bedste oplevelse ved enten en kombi- eller ved kun at bruge cookies, da denne knaser mere og der vil ske en lille struktur/konsistens ændring af chokoladekagen, når den fryses og bliver “våd”.

Energiindhold i cookies/cookies (uden is): 215 kcal
Energiindhold i cookies/chokoladekage (uden is): 180 kcal
Energiindhold i chokoladekage/chokoladekage (uden is): 145 kcal

Energimængden under “Nutition Facts” lige under billedet til øverst er energien for chokoladekagen pr 100 gram. Energiindholdt for cookies kan du finde gennem linket til mine cookies: Sukkerfri knasende kæmpe cookies

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Issandwich / iskager Issandwich / iskager Issandwich / iskager

Add to Favourites